Oslo har flere gode selvstendige kaffehus og flere profosjonelle kaffemakere.

Kaffen i Oslo brennes svært lys og har en uvanlig smak som mange trolig må bruke litt tid på å venne seg til. Men de som er blitt omvendt, sier at smaken gjenspeiler den ekte smaken av bønner og gjør en god kopp kaffe fantastisk.

Foto: Pexels

Her er noen tips til noen av de beste kaffebarene i Oslo.

1. Tim Wendelboe: Stedet drives av Tim Wendelboe selv, en av Oslos mest anerkjente og prisbelønte baristaer. Oliver Strand fra The New York Times Magazine sier at denne kaffebaren, «har atmosfæren til en lokal kafé, men drives som en Michelin-restaurant». Du kan også kjøpe løsvekt av ulike kaffe typer. Kaffebaren ligger midt på Grunerløkka. www.timwendelboe.no.

2. Fuglen: Fuglen åpnet som kaffeforretning i 1963, og kvalitetskaffe og -te er fortsatt et varemerke for stedet. Husets baristaer serverer alle slags espressodrikker, men du kan også ta med deg kaffe eller te i løsvekt. Fuglen er blitt et fenomen, både nasjonalt og internasjonalt – og den får stadig nye avleggere. Ta turen hit til Universitetsgata enten på dagtid eller kveldstid for veldig gode drinker. www.fuglen.no.

3. Supreme Roastworks: dette er en perfekt plass for en rask kaffe i rolige omgivelser. Supreme Roastworks hoster flere av de beste baristaene i verden. De startet først opp med leveranser til ulike restauranter, kafeer og arbeidsplasser før de selv i 2013 åpnet opp for sin egen kaffebar og utslagssted øverst på Grunerløkka. www.srw.no.

4. Java Espressobar & Kaffeforretning: En nydelig liten kaffebar på St. Hanshaugen. Den er veldig populær og det er nesten alltid kø her. Du kan ta med deg kaffen eller så er det noen få plasser utenfor og inne. Her får du håndbrygg og et lite utvalg bakervarer. De har også kurs og løsvekt. www.javaoslo.no.

5. Stockfleths: Kaffebaren i Lille Grensen var Stockfleths første kaffebar og er en av Oslos eldste. Kafeen har bord både inne og ute, der du kan nyte varme kaffedrikker laget av Stockfleths baristaer, samt te, sjokolade, sandwicher og kaker. Du kan også kjøpe med kaffe og te hjem, eller te- og kaffeutstyr. I dag har Stockfleths ni kaffebarer i Oslo-området. www.stockfleths.as.

6. Mocca kaffebar og brenneri: Mocca har holdt til i Niels Juels gate på Frogner helt siden 2000, og var det første mikrobrenneriet av sitt slag i Norge da det åpnet. Søster baren er Java på St. Hanshaugen. Langt de fleste kundene er stamkunder, og mange av dem har for lengst flyttet fra nabolaget også. Vegg i vegg med Mocca ligger KAFFAbutikk, en spesialforretning for kaffe, med salg av tilberedningsutstyr og kaffebønner, samt smaksrom og utstillingsvindu for brenneriet KAFFA as. Her er det også plass til å sitte hvis man ønsker det, både ute og inne. www.moccaoslo.no.

Foto: Pexels

Oslo er en kaffeby utenom det vanlige. Det er verdt å ta turen hit kun for å drikke en god kopp kaffe og nyte livet!

Hvor er din favoritt kaffebar i Norge eller Skandinavia?

Trude Hjelm Ulvesæter