Vår er årstiden mellom vinter og sommer. På den nordlige halvkule er det vanlig å regne mars, april og mai som vårmåneder, på den sørlige halvkule september, oktober og november. Våren er for landområdenes vedkommende preget av raskt stigende temperatur, lite skyer og nedbør.

Om våren brister knopper og temperaturen ligger opp mot 10 grader og er stigende.

21. mars er det likevel helt sikkert vår, uavhengig av vær, tegn og temperatur. Det er nemlig den offisielle datoen for vårjevndøgn. Vårjevndøgn er dag og natt like lange over hele kloden. Og fra den dagen av er vi på full fart mot sommeren.

Våren er både en fest, mange fridager og også tid for vårrengjøring. Vår er et tegn på en ny start og et nytt liv.

Vår dreier seg om en tid i kalenderen, om vær, og om vårtegn, men mest av alt er det kanskje en følelse.

En følelse av at sommeren er nær.

Trude Hjelm Ulvesæter