Andy Puddicombe er grunder av Headspace og han sier at som foreldre burde vi meditere. Det er nesten som meditasjon er designet for foreldre. Det er mange fordeler for både barnet og foreldrene. Ja det kan være vanskelig å finne tid når vi har barn, men det er verdt å sette av tid til dette.

Sett av noen minutter hver til ro og stillhet. Dette kan gjøre godt på forholdet også.

10 gode grunner til at foreldre burde meditere:

1. Det kan være et sjokk når en baby kommer til verden, spesielt hvis vi er vant til å være alene og gjøre som man vil. Meditasjon hjelper oss å tenke mer på andre.

2. Har du noen gang skreket til ditt barn og resten av dagen angret på dette? Ja du er ikke alene, de fleste har det. Det er en vondt følelse. Meditasjon viser oss hvordan vi kan reagere på en roligere måte og ha mer kontroll.

3. Foreldrerollen handler om å gi slipp, lære barna til å ferdes i verden uten deg. Heldigvis handler meditasjon om det samme, og med litt trening vil denne reisen gi deg mer kontroll og det vil bli morsommere å følge barna.

4. Meditasjonen utfordrer oss til å gå vekk fra vårt travle sinn og heller være til stede i øyeblikket og vise oppmerksomhet til barna våre. Det er dette barna trenger og setter pris på, og ikke minst husker. Det som ikke er viktig er alle tingene du kjøper til dem! Vær tilstede.

5. Det er normalt å føle seg trøtt og sliten og frustrert. Meditasjon hjelper oss å føle oss mindre trøtte og mer tolmodige. Selv om det ikke er for oss selv, vil de andre i familien sette stor pris på det.

6. Når du er foreldre 24 timer i døgnet, har husarbeid, kariere og alt annet som kommer i løpet av en dag, så er det veldig lett å miste kontakt med sin partner. Meditasjon hjelper oss å ha mer mentalt og emosjonelt rom for disse tingene og hvordan være mer følsom og snillere i våre handlinger.

7. Når barna blir større er det lett å føle at man mister kontakten. Med meditasjon ser vi at frykten er faktisk til stede men det er ikke noe som kan gå tapt. Vi kan lukke øynene og oppleve følelsen på nytt.

8.  På en side er det en realitet av en situasjon og på den andre siden er ideen av av hvordan vi vil at situasjonen skal være. Mellom disse to stedene er det et rom hvor ofte stress og bekymringer ofte setter seg som foreldre. Meditasjon viser oss hvordan å akseptere virkeligheten litt mer og motstå virkeligheten litt mindre.

9. Vi vet egentlig aldri hva vi kan forvente av livet. Man barn så kan vi bli overveldet av denne følelsen. Men lær å hvile usikkerheten er selve hjertet av meditasjon og jo mer du praktiserer jo flinkere og mer komfortable blir du.

10. Det finnes ingen større gave vi kan gi en annen person enn å la dem være som de er, fri fra hvordan vi ønsker de skal være. Dette er ingen enkel oppgave som foreldre. Heldigvis svekker meditasjonen disse tendensene, slik at barna kan vokse opp som de er

Sjekk ut Headspace! Headspace er en app du kan laste ned med ulike meditasjons øvelser. Den fungerer kjempe bra og har mange fine animasjoner og gode veiledninger. Lykke til!

MEDITASJON KAN GI DEG ET SUNNERE, GLADERE OG LYKKELIGERE LIV!